sâmbătă, 13 iulie 2013

Forever autumn

De prin 2011 visam la perechea asta de șosete.  Pe atunci nici nu prea știam cum se fac torsadele, cum se citește o diagramă dar mă și temeam de cum se face călcâiul și cum se scade în vârf. M-am temut degeaba, era atât de simplu încât îmi vine să râd de cât de panicată eram.
Anul trecut am făcut rost de fir, o culoare care mi-a plăcut foarte mult și care mi s-a părut că se potrivește de minune cu modelul iar prin octombrie m-am apucat de lucru.
Am lucrat cam 50 % din proiect și l-am amânat căci se născuse Ioana și cum în perioada de după naștere profitam de fiecare moment mai liber să recuperez nopțile nedormite, șosetele au hibernat până de curând, mai exact 15 iunie, când m-am reapucat de treabă ( motivată de Letho căreia îi mulțumesc) ambiționată să le fac ca la carte și foarte dornică totodată să dobândesc călcâiul ăla. :)

Le-am început cu andrele de șosete, drepte. Totul a fost ok ( zona de elastic) până am ajuns la model  când primul ochi lucrat pe fiecare andrea trebuia să fie pe dos.
După buni cm. de lucru mi-am dat seama că primul ochi luat astfel era mai lat decât celelalte și se vedea urât.
Poze doveditoare:


Am continuat să lucrez  așa căci și la a doua șosetă se vedea la fel și oricum altă soluție la vremea respectivă nu găsisem.

Anul ăsta am învățat să lucrez cu magic loop,  iar când am reluat să le lucrez am folosit andrele circulare folosind metoda amintită.

Am desfăcut tot ce se vedea urât ( până aproape de elastic) și am continuat cu andrele circulare.
A mers super! Acum mă bucur că le-am amânat și nu le-a terminat atunci.

Le-am lucrat cu andrele circulare până la vârf. După ce am făcut călcâiul,  le-am pus pe ambele pe o pereche de andrele și le-am lucrat în același timp pentru a nu-mi pierde interesul la cea de-a doua dar și pentru a face scăderea la fel.
Vârfurile le-am scăzut în așa fel să se potrivească perfect pe picior, adică o șosetă e pentru dreptul și una pentru stângul.
Un comentariu: